Jordbruksverket bidrag fiber

Ett snabbt bredband gör det möjligt för dig som bor på landsbygden att vara en del av det digitala samhälle som nu växer fram. En kontroll av utförande och fiberinstallation (besiktning) av ditt nät. Kompensationsstödet hette tidigare kompensationsbidrag.

Syftet med kompensationsstödet är att ge ersättning till områden där det är svårare . Sunnemo Fiberförening fick inget bidrag i den första omgången som nu beslutades. Länsstyrelsen beviljade 1miljoner och kommer senare . I praktiken duger bara fiber för bidrag, möjligen i kombination med. EU-kraven, skriver Jordbruksverket på sin . Från den september i år öppnar Jordbruksverket sin digitala tjänst för bidragsansökan om.


Jordbruksverket har skärpt reglerna kring ansökan om stöd.

Statens nya satsning på fiber till dörren i glesbygden är snart två år. Landsbygdsprogrammet 2014–202 som Jordbruksverket ansvarar. I avvaktan på statliga bidrag har somliga byalag valt att beställa fiber på egen risk.


Jordbruksverket sabotage mot landets fiberföreningar debatterades i. Fiberföreningen blir ju då bara en mellanhand för bidraget till ett nät . Här är ett antal bidrag vi tror kan beviljas för vår del. Kravet är att projektet ska vara till nytta för fler, mer information finns på Jordbruksverkets webbplats.

Dessutom krävs att det geografiska området som avses . En sammanfattning av Jordbruksverkets senaste information ang. Svar från Jordbruksverket ang frågor om våra bidrag på Infomöte. Vi har fått glädjande nyheter från Länsstyrelsen. Vår ansökan har gått igenom och vi har fått bidrag.


Fiberkommunikation är en mycket viktig faktor i en bygds utveckling. Södra Järnskogs fiberförening i Koppom i Eda kommun är några av dem. Jordbruksverkets ändrade regler som innebär att fiberföreningar som.


Robert Andrén på länsstyrelsen tror att det kommer krävas bidrag för att . Blir vi tillräckligt många hushåll kan fiberutbyggnad ske utan bidrag. Under tiden meddelade Jordbruksverket att stödet var försenat. Följande har jag klippt ut från JBV:s hemsida.


Det säger ingenting om när eller om vi får bidrag. Jordbruksverket drar tillbaks sitt förslag till föreskrifter för.

Kommentarer

Populära inlägg