Kallvit eller varmvit

Färgtonen på ljus mäts ofta i något som kallas färgtemperatur. Det mäts i Kelvin (K) och anges ofta som varmvit (3000K) eller kallvit, 6000K. Har tänkt byta ut alla våra lysrör här på kontoret.

De nuvarande är 60cm och är lite blandade typer av lysrör. Varmvita och vita har ett Ra-värde på mellan 80-och kallvita något sämre . Kall vit belysning vs varm gulvit belysning Bosta hem och trädgård. Varmvitt lysrör 8betyder att lysröret har en färgtemperatur på 3000K. Det beskrivs som normalvitt eller ibland kallvitt. Varför envisas tillverkarna att kalla 3000-3200°K för varmvitt?


En kallvit lampa ser blå ut i varmvit miljö, en varmvit lampa ser gulorange ut i en kallvit miljö.

CachadLiknandeIndirekt belysning , där ljuset reflekteras på mark, växter eller en vägg, bländar inte på samma. Varmvitt eller kallvitt ljus i trädgården – eller kanske både och? Vad är det man ska sträva efter om man ska köra led-belysning i baljan, varmvit eller kallvit?


Ljus kan användas bara för att se vad som är i akvariet eller terrariet, men det kan också. Och inte en väldigt varmvit eller kallvit lampa. Färg mäts i kelvin (K) och vi talar om ljus med olika färg temperaturer.

Kommentarer

Populära inlägg