Piktogram

Ett piktogram (alt. ikon) är en symbol eller ett skrivtecken (ett ideogram) som representerar ett objekt eller begrepp genom en - oftast förenklad - illustration, . Piktogram är ett system av bildliknande grafiska symboler tecknade i vitt mot svart bakgrund.

Varje symbol står för ett ord eller begrepp. De diamantformade piktogrammen visar vilken typ av risk eller fara som är förenade med att använda farliga substanser eller blandningar. Trafikverket har tagit fram en serie piktogram som ska användas vid ny- och reinvestering i fast trafikinformation på stationer. Stockholms universitet har en egen uppsättning piktogram.


Här finner du information om de lösa specialpiktogram som finns till Neptoluxsystemet.

Se till att säkra era utrymningsvägar noga med synliga piktogram. Vi erbjuder piktogram i olika utföranden med le lysrör eller med efterlysning. Kommunal använder piktogram för att förenkla och förtydliga i texter vi skriver. Piktogram används för att illustrera ett sammanhang, förtydliga en funktion eller stödja ett budskap i vår kommunikation. Få en enkel överblick över våra skyddsskor.


Alla MASCOT:s sandaler, kängor och skor har små symboler eller piktogram. Skapa en kundanpassad skylt med eget piktogram och text på nolltid! Använd designverktygen nedan för att skapa dina kundanpassade skyltar och märken.

Kommentarer

Populära inlägg