Brant trappa mått

Det finns vissa grundprinciper vid måttsättning av trappor. Om man istället har ont om utrymme kan man göra en brantare trappa. Skriv gärna måtten på den tänkta trappan här så är det lättare att fundera. Om du följer vår sammanställning får du alla viktiga mått som krävs för en optimal trapplösning.


Denna trappa snickras på ett traditionellt sätt med två sidor och en stödbalk i mitten. Ju brantare trappa desto mindre utrymme krävs, men den blir också. Beräkning av storleken på Trätrappor med withs.


En mycket brant trappa med smala trappsteg är lömsk, för det är lätt hänt att man trampar fel. Men om vartannat steg görs djupare får du plats för. Skicka över en byggritning så sköter vi resten.


Vi dimensionerar och ritar upp trappan och allt du behöver göra är att kontrollera måtten och godkänna ritningen . Häfla Bruk tillverkar bland annat trappor och vi vill i den här boken. Att gå nedåt i trängsel är riskfyllt om trappan är brantare än vad som känns naturligt och . Här finns också en Trappkalkylator App för Android som hjälper dig räkna ut de mått du behöver. Och är du iPhone-användare kan du istället . Ju brantare trappa desto mindre utrymme krävs, men den blir också ofta.


Men det finns oavsett det en del mått som är bra att ha i åtanke.

Branta trappor används sällan på platser som är ar- kitektoniskt utsatta och de flesta . Vad behöver man tänka på när man ska välja trappa inomhus? Dessa kan vara av standardvarianten eller måttbeställda. Detta är en rak trappa med brant lutning som i standardutförande levereras med steg och vangstycken av standardfuru. Detta är en rak trappa med brant lutning som i standardutförande levereras med steg.


På begäran kan trappan offereras i andra träslag och anpassade mått. Trappan är för brant och för bre med tanke på att den saknar mitträcke. Steghöjden är cm och stegbredden cm, godkända mått. En trappa används för att förbinda olika nivåer med varandra, ofta.


I standarden SIS 9111finns grundläggande mått för dimensionering av trappor. Observera att angiven trapplängd respektive bredd är stumt mått. Om du har egna mått på trappan, fyll gärna i detta formulär för snabb offert.

Kommentarer

Populära inlägg