Tyristorlok

En tyristor, är en halvledare som snabbt kan bryta mycket stora strömmar. Genom att datorstyra tyristorerna kan man effektivt generera en hyfsat jämn .

Ett tyristorlok är därför mer lättkört än ett direktmotorlok där föraren hela tiden måste hålla ett öga på motorströmmen och vara beredd på att koppla upp eller . Tyristorlok rimmar på Ackumulatorlok och andra ord. Vi har hittat Svenska ord som rimmar på Tyristorlok. Tyristorlok (substantiv), vad betyder ordet tyristorlok, dess varianter, böjning och uttal.


Ajdå, vi saknar bra förklaring till tyristorlok!

Störningar från tyristorlok (Fordon: lok). Rc Leveransdatumjan 2015Några bilder på Rb-lok - Inte multipelfeb 2012Några mindre lyckade bilder på Rb-lok. Som ett svar på: Sv: Växelströmsspårledningar på SJ skrivet av Marcus den 04.


Tyristorlok typ Rc har en transformator, en glättningsreaktor och en motor med arbetslinding i stator och rotor, alltså ett steg mer. I övrigt är det väl mest asynkronlok nu för tiden (SBB Re 46 BLS Re 4och TRAXX:ar) skulle jag tro? Eftersom Rm-loken sannolikt är de enda tyristorloken i Sverige som fortfarande har kvar den linjespänningsberoende strömbegränsaren så är . Kurvformsproblemet är gemensamt för diodlok och tyristorlok, även om det blir mycket värre för tyristorlok, så finns det även för diodloken . Tyristorlok I tyristorloket matas motorn av en strömriktare som i regel består av två halvstyrda.


Tyristorloken (Rd och Rc) debiteras nämligen schablonmässigt. Schablonen anses inte fördelaktig för Green Cargo, som räknar med att kunna . Littera Rc är SJ:s längsta elloksserie och dessutom världens första serietillverkade tyristorlok. Sammanlagt levererades 3exemplar av typen .

Kommentarer

Populära inlägg