Att reflektera över något

Vad innebär det när man reflekterar över något? Enligt Norstedts svenska ordbok betyder ordet reflektera tänka igenom. Utrymme för reflektion är ofta nyckeln som mitt i det höga tempot hjälper oss hitta rätt väg i.

Hur gör vi då för att rädda något ”utrotningshotat”? Vad är reflektion och hur gör man när man reflekterar? Jag måste bara berätta om en sak som hände på det där första mentorsmötet och som jag fortfarande går runt och tänker på. Både Cannie Möller och skådespelarna tror att publiken kommer att känna igen sig i pjäsen och reflektera över sina roller i liknande situationer. Perfektion uppnås inte när det inte finns något mer att tillägga, utan när det inte finns något mer att ta bort.


De flesta kommer ihåg några citat som påverkat dem och fått dem att reflektera över livet. Kanske något av dessa citat kommer ha samma inverkan på dig.

Det kanske viktigaste steget i inlärningsprocessen är reflektion efter. Reflektion över något man varit med om kan gärna göras i dessa fyra steg. Så fort något händer som gör att vi inte längre känner oss ”odödliga” börjar vi reflektera över vad vi gör, varför vi gör det och vad vi kan göra för . Att skriva reflekterande texter kan vara något av en utmaning. Hatton och Smith (1995) beskriver fyra olika nivåer av reflektioner: Nivå 1: .

Kommentarer

Populära inlägg