Kompressionslindning svullna ben

Svullna ben bör alltid bedömas av läkare för diagnos och eventuell behandling. Om patienten har bensår och samtidig svullnad kan lindning oftast förbättrade. Svullna ben bör alltid bedömas av läkare för diagnos och eventuell.

Om patienten har bensår och samtidig svullnad kan lindning oftast . Patientinformation om lågelastisk lindning. På smala ben blir trycket högre än på tjockare ben vid likartad lindning. Att minska svullnad genom ökat vävnadstryck.


Appliceras enligt lindningsinstruktion för kortstäckt linda, se bilaga. Benen kan då bli svullna och du kan lättare få sår eftersom huden blir skör. Vilken typ av binda och lindning som är bäst beror på vilka besvär du har och hur .

Här nedan kan du se ett bildspel om lindningsteknik med kortsträckta bindor. Första tecknet på venös insufficiens är underbensvullnad som minskar vid högläge. Omvårdnadslärare Malin Gerdin visar och berättar hur man lindar ben.


Svullna ben är antagligen det första tecknet på en venös sjukdom, även innan synliga tecken som åderbråck. Andra tecken är trötta ben, svullna fotleder, klåda . Den mars debuterade kraftig svullnad av höger underben. Daglig lindning av underbenen med Dauerbindor flyttade ödemet till låren, som .

Stödstrumpor - avsedda för komfort och för att lindra lätta besvär av svullnad och. Exempel på kompressionsbehandling är; lindning, kompressionsstrumpor samt. Symtom som tyder på venös insufficiens som orsak till bensåret.


Smärtor i sår eller ben; Benkramper i vila; Tyngdkänsla i benen; Bensvullna speciellt på.

Kommentarer

Populära inlägg