Inkoppling av elcentral med jordfelsbrytare

Dubbelisolerade apparater; Jordfelsbrytare; Inkoppling av jordfelsbrytare i elcentral; Gruppledningar; Kabeltyper; Kabelbeteckningar; Kabeldimensionering. Köpte en färdigbyggd elcentral på Jula till garaget, blev lite fundersam över den hur jordfelsbrytaren var inkopplad se bild. Kostnad för att uppdatera elcentral + jordfelsbrytare.

VärmepumpsForum Allmänt › Allmänt forumCachadLiknandejan. I starkströmsföreskrifterna finns krav på jordfelsbrytare för vissa nya anläggningar och vid. Tredje delen handlar om inkoppling av jordfelsbrytare.


Jordfelsbrytaren är utvecklad som ett differentialskydd för person och egendom. Jordfelsbrytare kan inkopplas över hela eller delar av anläggnin- gen. Kopplings-schema till elcentral för landström med jordfelsbrytare. För att en jordfelsbrytare skall fungera måste jag ju skilja på PE och N.

Denna gamla elcentral du har :Har inte den en liten separat. I husets elcentral finns en mycket lämplig plint med utgående. I garage sitter då sedan central, egen jordfelsbrytare och lämpligt antal säkringar.

Kommentarer

Populära inlägg