Transistorer

Transistorer kan delas in i två huvudtyper, bipolära transistorer baserade på PN-övergångar (NPN eller PNP polaritet) samt unipolära fälteffekttransistorer . Den fungerar som en varierbar ”ventil” som styr en utspänning eller utström baserat på en inspänning eller inström. Electrokit elektronikbyggsatser komponenter verktyg mätinstrument och mycket annat för alla som tycker att elektronik är kul Köp Transistorer stort urval.

Skillnaden är att transistorer består av tre delar med var sin anslutningsledning. Transistorn är är som elektriska ventiler som går att stänga och öppna. Transistorn kan kopiera en liten elektrisk ström till en starkare.


Nyckeln till att få en så snabb processor som möjligt är att ha så många transistorer i den som bara möjligt. För år sedan, den 16:e december 19närmare bestämt, uppfanns transistorn på Bell Labs. Transistorn är tveklöst en av 1900-talets största .

Transistorn är en ytterst liten komponent som endast är synlig i mikroskop. Det är en halvledarkomponent som används som signalförstärkare och strömbrytare. Beskrivning: If you've ever wondered how to control the headlight of a car from a microcontroller, a MOSFET is what you need.


I samband med transistorn måste den integrerade kretsen nämnas kort; den första integrerade kretsen, tillverkad av amerikanen Jack S. V 250mA Linear Voltage Regulator - L4931-3. V 800mA Linear Voltage Regulator - LD1117-3. Jag ska göra en liten film till skolan i teknik om hur processorn funkerar etc.

Jag skulle behöva lite hjälp, typ vad transistorerna i CPU:n fyller för. För första gången någonsin har forskare lyckats ta fram transistorer av nanorör som presterar bättre än kiselbaserade, någonting som borgar . Search for: Hem\Komponenter\Halvledare\Transistorer . Kapacitansmätning ger dopning- koncentrationer i nanotr˚ads- transistorer. Populärvetenskaplig sammanfattning av examensarbete, matematisk fysik, LTH.


Uppfinningen av transistorn utgör en viktig milstolpe inom elektronik och naturvetenskap i allmänhet. Som en bieffekt av andra världskriget-eran teknik, ersatt .

Kommentarer

Populära inlägg