Belysning arbetsplats kontor

Vid planeringen av belysningen är det bra om man kan definiera vad som är arbetsplatsen. Vid finare ritarbete behöver exempelvis inte hela kontorsrummet . Hoppa till Planera ljusmiljön på arbetsplatsen - Belysningen på kontor ska göra det lätt att se och utföra arbetsuppgifterna och bidra till en behaglig miljö .

Sedan länge vet vi att det finns en koppling mellan ljus och hälsa. Om det finns brister i belysningen på din arbetsplats tala med din närmaste chef. Vad det gäller kontorsbelysning och arbetsplatsbelysning så har arbetsmiljöverket tagit fram riktlinjer som är presenterade i tabell nedan.


Förr var kontor utformade för två saker, enskilt arbete vid skrivbord eller möten i speciellt utformade rum. Idag är kontor, med planering, möblering och . Pendlade armaturer i anslutning till arbetsplatser ger bra ljus på arbetsytorna. Det är också mer energieffektivt än ren allmänbelysning eftersom ljuset är direkt .

Bra kontorsbelysning minskar risken för hälsoproblem, ökar säkerheten och förbättrar. Arbetsplatsbelysning är viktigare än de flesta tror. Vår arbetsmiljö, vår arbetsförmåga och vårt välmående påverkas av ljus.


Vad som är dålig belysning på en arbetsplats är nämligen inte alltid lätt att avgöra. Tänk dig ett kontor med en yta på 1kvadrat- meter, med . Många arbetsplatser väljer att ha lite gulare eller varmvita lysrör.

Belysningen i ett kontorsrum ska ge tillräckligt hög belysningsstyrka när man .

Kommentarer

Populära inlägg