Ljusstyrka luminans

Intensiteten i en viss given riktning betecknas som ljusstyrka I Polardiagram - ljusstyrkefördelning. Luminans L Luminans L Enhet: Candela per kvadratmeter . Ljusstyrka är ljusets intensitet i en bestämd riktning, definierat som.

Datorskärmar produktionen ljus på cirka 3till 4candela (cd) per kvadratmeter (m). Att mäta skärmens ljusstyrka, eller luminans, bidrar till att avgöra vad . Luminans har kallats ”det studsande ljuset”. Det är ett objektivt, fysikaliskt begrepp för hur ljus en yta är och avser en ytas ljusstyrka per ytenhet i en riktning. Luminans, enligt ISO 3 i en punkt på en yta och i en given riktning, ljusstyrkan hos ett element av ytan, dividerad med arean av den vinkelräta.


Anluminans benämns även ljustäthet och definieras som ljustätheten i en given . Ljusstyrkan är det ljusflöde som avges i en given riktning per enhet rymdvinkel.

Luminans är ett mått på källans ljushet i en specifik riktning och är nära . Luminans är en punkt på en yta och i en given riktning, ljusstyrkan hos ett . Hur ljuset uppfattas (luminans, färgtemperatur etc) ingår ej. Googla på ljusflöde ljusstyrka belysningsstyrka luminans rymdvinkel. Och inom det spektrum våra ögon kan uppfatta ljus, så mäter och skiljer proffsen inom ljusindustrin på ljusflöde, ljusstyrka, belysningsstyrka, luminans och . Illuminans, belysningsstyrka anger hur mycket ljus som träffar en yta. Luminans, ljusstyrka anger hur mycket ljus den .

Mätresultaten för ljusstyrka och färg är mycket bra. Ljusstyrkan visar vilken intensitet ljuset från en ljuskälla eller armatur har i en viss riktning. Candela är den ljustekniska enheten som anger ljusstyrka, ljusstrålningens intensitet i en viss. Luminans är det enda ljustekniska begrepp vi faktiskt ser.


Nya superljusa bärbara datorer har dubbelt så hög luminans som genomsnittet vilket.

Kommentarer

Populära inlägg