Blinkande lysrör glimtändare

Vi har precis åtgärdat vårt blinkande lysrör. I affären sa de att vi skulle byta både glimtändare och lysrör. När lysröret i badrumsskåpet börjar blinka är det dags att byta till ett nytt. Skruva också loss den så kallade glimtändaren som sitter i armaturen.


Byter man inte glimtändaren också riskerar man att lysröret fortsätter blinka eller börjar med det ganska snart igen. Jag skulle också rekommendera att du byter . Bilderna visar armaturen, förutom glimtändaren är det den där lådan, vad exakt gör. CachadLiknandeGlimtändaren ser ut som en liten propp och den behövs för att lysröret ska. När lysröret i badrumsskåpet eller takarmaturen börjar blinka är det dags att byta till . En glimtändare är en komponent som tillsammans med en spole (drossel).


När lysröret väl är tänt kommer spänningen över glimtändaren aldrig att bli . Har problem med blinkande lysrör och jag kommer inte på vad felet kan vara. Jag har testat byta glimtändare och lysrör. Ett lysrör började blinka i dag, varför jag bytte båda lysrören i armaturen (2X18-22W, tror jag).


Samtidigt passade jag på att byta glimtändare till . Ty i katalogen finns både glimtändare serie och singel. Lysrör som blinkar och glödande lysrör kan börja brinna.

En säkerhetsglimtändare däremot känner av om lysröret börjar blinka och släcker då ner det helt och förhindrar på så sätt att en brand kan uppstå. Byt även glimtändaren, eftersom den ofta har lika lång livslängd som lysröret. Författare Ämne: Blinkande lysrör (läst 47gånger).


Har kollat både lysrör och glimtändare och de är ok. Ibland kan den hålla på och blinka i nästan sekunder innan den tänds. Har provat att byta både röret (18W philips) och glimtändare men . Tändaren kan behöva göra om proceduren några gånger innan lysröret. För att minska brandfaran bör man byta glimtändaren samtidigt som man byter det blinkande lysröret. Efter att bytt både lysrör och glimtändare, så fortsätter det likadant och blinkar.


Ibland hoppar det igång och fungerar några dagar ibland blinkar . En säkerhetsglimtändare tänder i vissa fall utan. Byt ut alla lysrör som blinkar, är utbrända eller har glödande lysrörsändar. Glöm ej att även byta glimtändaren, eftersom .

Kommentarer

Populära inlägg