Byta ojordad kontakt till jordad

En ojordad apparat som blir strömförande i en jordad miljö kan i värsta fall vara livsfarlig. Du får inte byta en ojordad stickpropp, se bild mot en jordad. Ofta när man köper gamla lampor är det en ojordad kontakt som man.

Apparaten blir inte jordad bara för att man byter stickpropp. Den enda anledningen till att byta en ojordad stickpropp till en jordad eller en . Har en gammal symaskin som har en ojordad stickpropp. Problemet är att min lägenhet bara har jordade uttag och behöver byta själva . Om det är för dålig kontakt i uttaget finns risk för varmgång i väggen och då kan.


Problemet är att stickkontakten är av gammal ojordad modell och passar. Att byta till jordad stickpropp är mer felaktigt om man ska övertolka .

Byta ojordad till jordad stickproppinläggdec 2013Byta från ojordat till jordatinläggdec 2012Ojordad kontakt till jordad. Det är generellt inte tillåtet att byta ut en ojordad stickkontakt mot en jordad. Om du sätter ihop en skarvslad som ska användas i ett jordat uttag,. Det enda undantaget från regeln är sladden till lampor som saknar beröringsbara.


Jag vill byta från ojordad stickproppskontakt till en jordad. Vad som är viktigt att tänka på när du byter kontakt är egentligen bara att du skalar .

Vi byter sladdar, lamphållare, skyddsisolerar och sätter in . Så byter du ett ojordat och jordat vägguttag. Vi har en taklampa som inte fungerar, då kontakten är ojordad och alla taklampeuttag i lägenheten är för jordade. Men när jag skulle sätta i kontakten såg jag att det var ett jordat. Ojordad rund till Jordad stickpropp men . Skillnaden mellan ojordat och skyddsjordat uttag är.


I och II passar både i skyddsjordade och ojordade vägguttag. JA men elektriker sa att dessa ojordade lampor som finns i dem jordade uttagen .

Kommentarer

Populära inlägg