Asynkronmotor teori

En asynkronmotor är en elektrisk motor för vilken rotorns varvfrekvens är asynkron med den tillförda växeleffektens frekvens. Ankarlindningen är förlagd i statorn och vid anslutning till ett trefasnät uppkommer på samma . Elmotorlära och dess egenskaper för asynkronmotorer och synkronmotorer.

Teoretiskt är det ingen skillnad mellan reglering av standardmotorer med . Du skall undersöka egenskaperna hos en trefas asynkronmotor. Fig – En typisk momentkurva för kortsluten asynkronmotor, M = f(n). Längst upp i bild en trefas växelströmsgenerator som är vanlig i kraftverk. En generator är uppbyggd på samma princip.


Satt och lattjade lite med en asynkronmotor kopplad till en VFD idag, och blev. En länk med lite teori om sådana här saker skulle uppskattas .

Huvuddelen av motorerna är trefas asynkronmotorer. Rotorn i en asynkronmotor har inga utbildade magnetpoler eftersom. AC-motorer är elektromagnetiska enheter som har en växelström som kraftkälla.


Deras funktion är att omvandla mekanisk energi till elektrisk energi som kan . Momentkarakteristik-kurven for en AC-motor skubbes langs.

Kommentarer

Populära inlägg