Frekvensstyrning

Direktomkopplare kallas för cyklokonvertrar och kan användas för en- eller flerfaskopplingar. En studie har visat att två tredjedelar av industriernas elanvändning går till att driva elmotorer – och mycket av den energin spills bort i form av värme.

En frekvensomriktare minskar även spänningen när frekvensen sjunker. Frekvensomformareinläggfeb 2011Varför finns det så få maskiner med induktionsmotor? Cachadmars 20- En unik teknik som löser ett problem och som sparar energi borde kanske vara en given säljsuccé. Men framgångarna låter vänta på sig för . En rörlig del, till exempel en potentiometer eller variabel kondensator, som tillåter en signal eller svar frekvens till varieras över en liten .

Vilka tillämpningar har traditionellt behövt varvtalsstyrning? För modifiering till frekvensstyrning behövs följande göras: 9. Varvtalsstyrning som kapacitetsreglering. Strypreglering med spjäll och ventiler bör bytas mot kapacitetsreglering med varvtalsstyrning. Varvtalsstyrning sparar energi och reducerar maskinslitage. I detta examensarbete kommer det att användas en frekvensomriktare för positionering av.


Global frekvensomriktartillverkare – Danfoss Drives. Montering av integrerad frekvensstyrning. Frekvensstyrning använder man för att varvtalsreglera motorer.


Nyckelord produktutveckling, mekatronik, frekvensstyrning. Alltså när man talar om värmepumpar avses en frekvensstyrning av .

Kommentarer

Populära inlägg