Xor grind

En grind är en digital krets vars utgång är en logisk funktion av ett antal ingångar. OR (eller); NOR (icke eller); XOR (antingen eller); XNOR (icke antingen eller). Med stora system av grind-chips kan man tillverka allt från miniräknare till.

XOR-grinden är hög när ena ingången är hög (och den andra låg) och låg annars. I digitaltekniken realiseras samma funktioner med logiska byggblock, OR-grind respektive XOR-grind. Värdena är här signalena hög och låg som motsvarar . Grindar Halvledare, som transistorer och dioder, kan kombineras till grindar. Grindar kan sedan användas som byggstenar för att konstruera en mängd kretsar i . Symboler, sanningstabeller och Booleska uttryck för grindar. Digitalteknik XOR-grindar Matematiska och naturvetenskapliga uppgifter.


Inom digitaltekniken finns begreppet ”grindar”, vilket kan sägas beskriver väldigt enkla. XNOR är i princip en XOR-grind med inverterare. Den andra som ska jag berätta om är det Or grind det betyder ( eller).


XOR Funktion: på Xor grind måste vara bara en av ingångar på tills får man en utgång. AND I en AND-grind måste alla ingångar vara för att ge en etta ut. XOR För att få ett ut i en XOR-grind måste ingångsvärdena vara olika för att . XNOR och XOR, blandat med teoriuppgifter och praktiska uppgifter.

Eftersom det är vanligt att man bygger upp kretsar med enbart NAND eller NOR grindar. Denna laboration behandlar grundläggande logiska grindar, och hur dessa kan kopplas. Lösningarna för en XOR-grind visas som exempel. Denna laboration behandlar grundläggande logiska grindar, och hur dessa kan kopplas ihop till.


Buy NL27WZ86USG - ON SEMICONDUCTOR - XOR-grin ingångar, kanaler, Hög hastighet,, 65V till 5V, VSSOP-at Farnell elementSverige. Buy 74HC866- NXP - XOR-grin HC familjen, ingångar, grindar, 2V till 6V, SOIC-at Farnell elementSverige. Hej, jag behöver lite hjälp att lösa detta: Uttrycket ska förenklas så att man kan realisera med endast xor och and-grindar.

Kommentarer

Populära inlägg