Måttboken

Måttboken ges ut av SKL och innehåller detaljerade mått för ca olika idrotter. Det kan handla om färger och linjer, storlek på planer eller bassängdjup. Vill du få tillgång till Måttboken kan du starta ett abonnemang.


Det kostar 11kronor per år och ger dig tillgång till måttbladen, den allmänna delen samt . I Svenska Kommunförbundets måttbok presenteras bland annat mått avseende bandynanläggningar. För innehållet i måttboken svarar Sveriges Kommuner och . Måttboken är framtagen av Sveriges Kommuner och Landsting för att underlätta för dig som anlägger en volleyboll- eller beachvolleyplan. En av de viktigaste delarna i detta arbete är publiceringen och uppdateringen av Måttboken.


Detta är en produktion som SKL och idrottsrörelsen har arbetat med . Måttboken är sedan 1970-talet en produkt som Sveriges Kommuner och Landsting ger ut där.

I Måttboken används rubrikerna Regelmått och Lämpliga mått. I Måttboken – som den samlade publikationen kallas – används rubrikerna Lämp- liga mått och Regelmått. Regelmått kan övervägas t ex om anläggningen ska . Standards för planer i Sverige Måttboken - en källa till gemensam standard. Måttboken, som ges ut av Sveriges Kommuner och Landsting, är ett verktyg för .

Kommentarer

Populära inlägg