Hur fungerar en likströmsmotor

Likströmsmotorn (likspänningsmotor) är genom sin enkla princip en av de vanligaste typen av elektrisk motor. Motorn matas med likriktad elektrisk ström vars . Fråga: Skulle behöva hjälp med en fråga till ett prov: Hur fungerar en. Men det ni gjorde var en likströmsmotor med roterande spole och fast . Rotorlindningen i en likströmsmotor anses ofta var komplicerad i sin uppbyggnad.


Synkronmotorn kan delas in i två undergrupper beroende på hur rotorn är . Låt oss gå igenom hur en elmotor fungerar. Likströmsmotor där rotorn har permanentmagneter. I de mest enkla, kräver en likströmsmotor två magneter av motsatt polaritet och en elektrisk spole som fungerar som en elektromagnet.


En elmotor kan sägas vara en omvänd generator.

Elmotorn omvandlar elektrisk energi till rörelseenergi. Kunna följande ord och begrepp: generator, dynamo, permanenta magneter, elektromagneter, spolar, . Tänker inte på det rent generella som spänningen går in skapar ett magnetfält som svarar mot ett annat etc. Men utan ett sätt att kontrollera hur snabbt (och i vilken riktning) en likströmsmotor fungerar, är en likströmsmotor värdelös som ett sätt att utföra arbete . I denna guide ska du få läsa om hur en elmotor fungerar!


Jag tänkte gå igenom likströmsmotorn då den är allra vanligast och sitter i alla typer av fordon, . Motor med separat fält och ankarlindning.

Elektriska motorer fungerar på ett annat sätt än förbränningsmotorer, eftersom inget bränsle behöver utnyttjas. Till höger ser man principen för likströmsmotorn i sin enklaste form. För bättre förståelse av hur motorer fungerar och hur vi kan beräkna elförbrukningen ges . Dagens likströmsmotorer har lindningar med andra och effektivare utföranden, men med samma kommuterings- princip. I mitt fall var jag intresserad på att studera hur varvtalet på en likströmsmotor kan.


En kvadratur är en program som förklarar hur ett system kan fungera i fyra . Elmotorn och generatorn kan kallas för varandras motsatser. Generatorn omvandlar rörelse till elektricitet och elmotorn använder elektricitet för att skapa rörelse. Om du någon gång lekt med två magneter så vet du att om du håller dem mot varandra så kan de antingen dras mot varandra . Motorn har en enda rörlig del – stratorn, dvs mittaxeln.


Det behövs ej heller några släpkontakter som vissa likströmsmotorer har, och som slits . Detta experiment visar hur sambandet mellan elektricitet och magnetism kan ge upphov till. Men fysiken bakom hur den fungerar är väl inte lika enkel, eller?

Kommentarer

Populära inlägg