Radio historia

Radio är trådlös överföring av signaler genom modulering av elektromagnetiska vågor med frekvenser lägre än det synliga ljusets. CachadLiknandeFörutsättningen för radions utveckling var till att börja med att det fanns elektrisk ström som. Detta har inte funnits särskilt länge sett ur ett historiskt perspektiv. Sven Jerring intervjuas av pojken Mats Hamberg 1951.


Radion utvecklades i slutet av 1800-talet efter en serie genombrott – upptäckten av elektromagnetiska vågor, metoder att koda in meddelanden i vågorna, och . Radion och televisionen är två exempel på tekniska föremål som använder trådlösa signaler, så kallade radiovågor. Radions födelseår brukar anges till 1901. Det var då som Marconi lyckades överföra den telegrafiska signalen ”S” över Atlanten.


En beskrivning av det här resultatet är inte tillgänglig på grund av webbplatsens robots. Här hittar du material med innehåll som handlar om radions och televisionens uppkomst och historia.

Vetenskap, teknik och kommunikationer 1914-199 . Senaste besöket: fre nov 0 205:am. Aktuellt datum och tid: fre nov 0 205:am. Länk Sveriges Rundradiomuseum i Motala, 221.


Kungliga Telegrafstyrelsen etablerat den första radiotillsynen i Enköping. Radiomottagningsanläggningen inryms i en bondgård vid nuvarande .

Denna sammanställning är framtagen av Nisse Karlberg, SM7DB vintern 20med anledning att KSA firade . Jag tänkte därför tillåta mig en historisk återblick på polisradions utveckling som. Polisen har alltid legat i framkant när det gäller radio och andra har följt efter. På den här sidan kan du läsa och se hur Boden blev först i Sverige med att sända rundradio och hur de första . Radiohistoria - Hudiksvalls mellanvågsstation var i drift 19- 19då SK3GA - Hudiksvalls Sändareamatörer tog över master och byggnad på Kapellgatan 3. Sveriges Radio fyller år i år - och det firas under hela året. Här kan du läsa om Sveriges Radios 90-åriga historia – från första sändningen .

Kommentarer

Populära inlägg