Spottar i taket avstånd

Om jag vill sätta i tak i WC t ex, som har spegelbelysning och är kvm stort. I vårt badrum, som är drygt kvm, så finns det st spottar på 20 . Placering och avstånd för 3W LED i kökstakinläggmar 2011Så ska jag fixa inbyggda spotlightsinläggfeb 2010Spotlight i taket, tumregler ? CachadLiknande(Generellt) Vilket avstånd bör jag ha mellan mina spottar? Så länge du har en takhöjd över 25meter klassas taket som en torr miljö. Jag ska sätta downlights men vill undvika att sänka taket alltför mycket.


Vilken IP-klass behöver jag om den ska sitta centralt i taket? LED-lampor och belysning för kök, bad och tak tillsammans med annat som kan. Jag skall montera LED-spottar i mitt undertak i vardagsrummet, vad behöver jag. Generellt rekommenderar vi att man sätter LED-lamporna med ett avstånd .

Jag har kollat runt ang hur många spottar jag behöver och hur dom bör sitta samt hur. Hur bör man sätta dom och med vilket avstånd? Downlights utan pottorinläggjan 2008Avstånd mellan downlights i kök? Bilder på spottar i taket avståndRapportera bilderTack för dina kommentarer.


Rapportera en annan bildRapportera den stötande bilden. Han tyckte att det var bäst om en elektriker kom ut till er och tittade. Det finns spotar som kräver transformatorer och en dyrare dimmer . V spottar får jag väl sätta själv, så länge en elektriker kopplar. Men till frågan: monteringsavstånden beror på vilka spot osv och framgår . Infällda spotlights i taket ger rummet ett lyft.


Spotlights i taket Bosta hem och trädgård. LED-spottar kräver väl betydligt mindre avstånd än 20cm om det blir tillräcklig belysning. Ett tips vid planering av placering i tak är att börja med halva avståndet från väggen (av det tilltänkta avståndet mellan resterande spotlights).


Hur mycket taket ska sänkas beror på vilken typ av spotlight du väljer. Ta bort eventuell isolering som finns inom säkerhetsavståndet i taket. Utanpåliggande spottar kallas ofta för LED-puckar. Stora tak downlights för allmänbelysning.


När man förbereder för infällda spottar så ska man göra en luftspalt mellan taket och bakom på ca 12cm. Downlights kräver ett säkerhetsavstånd bakom spotten . Här sitter spotlights på en skena i taket, då ser du alla. Det som är krångligt med spottar är att de måste ha mycket luft omkring sig (i taket) och att det måste vara ett visst avstånd till brännbart material . Det finns ju gott om halogen-spottar att studera.


Vi ska kolla hur mycket luft det finns ovanför innertaket, men av vad hantverkarna . Spotlights infällda i taket blir allt vanligare för både allmänljus och punktljus. Väggen blir plattare om ljuset träffar från avstånd. Om ditt tak är snett, sprucket eller ojämnt kan den enklaste lösningen vara att sänka taket.


Börja med att på en vägg mäta ut avståndet från det gamla taket.

Kommentarer

Populära inlägg