Vilket ekolod ska man välja

Många fiskare funderar över vilket ekolod som skulle vara det lämpligaste för de. Oftast finns CHIRP-tekniken som en del av ett traditionellt ekolo men den kan. Vi använder cookies för att du ska kunna surfa på våra webbplatser och .

Det är viktigt att välja rätt typ av ekolod beroende på vad du vill använda det till. Om du ska vertikalfiska rekommenderar vi ett vanligt fishfinderekolod. Likt downscan så jobbar det med en högre frekvens, men tittar också åt sidorna.


Och vart sätter man givaren för bästa resultat. När man väljer ekolod spelar det alltså roll vilken djup man brukar fiska på. Ska man fiska på stora djup, på ett par hundra meter, ska man välja ett lod med lägre . Vi skall försöka bringa lite klarhet i vad ett ekolod kan och inte kan.

Det finns en viss övertro om vad man kan åstadkomma med ett ekolod. Man kan inte avgöra vilken riktning ekot kommer ifrån, eller om det är flera samtidiga. I sportfiskelod väljer man den högre frekvensen för att kunna se mer detaljer som t ex fisk.


Vad ska vi göra tycker ni som är kungar på detta ( (Erik ) mfl, vilket av dessa fabrikat och modeller är bäst för fiske främst men även som . Olssons Fiske erbjuder ett stort och brett utbud av ekolod från Lowrance och Garmin. Vi säljer endast svensksålda ekolod med svensk garanti och support. I Ekolodskolan får du lära dig hur man ställer in ett ekolod.

Med autoläget väljer lodet djupskala och då kan det vara 0-meter på skalan när djupet på platsen är fem meter, vilket skapar en onödigt liten bild över det aktuella området. Givetvis ska du inte ta bort all känslighet – fiskstim och enskilda fiskar ska synas och . Har precis inhandlat en större styrpulpet och tänkte att ett ekolod skulle. Men ska du fiska på större vatten och leta stim så tycker jag du bör . Ekolod för vertikalfiske - Utrustning - Edgesportfishing. Hem › Sportfiske › Gös › UtrustningCachadmaj 2012. Humminbird däremot har båda på samma apparat, vilket var avgörande.


Sen vilket märke ni väljer har mindre betydelse. Vi har testat Navicos nya 3D-ekolod som ska göra det ännu lättare att. Man måste först välja sonarapplikationen, trycka på ok, och det känns inte.


Ska främst användas till trolling på Vättern och vandringslax i Blekinge. Vilket lod har den bästa ekolodsprestandan tror ni? Moderna ekolod kan förutom att mäta djup även informera om vilken typ. En förutsättning för att ekolodet skall rita upp en ny bild är att båten rör sig framåt.


Givetvis finns det fler givarvarianter att välja på men principen är . Humminbird PiranhaMAX 197cx PT är ett portabelt ekolod med en 3. Humminbird 698cxi HD SI Combo har SI (SideImaging) sidoseende ekolod och. Det blir en vanesak, det man skall komma ihåg är att ekolodet läser av under . Jag vill med ekolodsboken ge dig en chans att förstå vad du ser på din ekolodsskärm. Så att veta vilken givare man använder och hur gammal den är ,blir väldigt viktigt.


Hur du ska hålla koll på om din givare är sliten och i dålig form finns. Men fick jag bara välja ett fiske blev det havsfiske och ännu mer tillspetsat blir det . Läst 6gånger) Vilket färg ekolod ska man välja i dagsläget om man: - INTE är ute efter ett lod med kartplotter funktion - INTE prioriterar sonar . För att lyckas med sitt vertikalgösfiske behöver man ett ekolo helst en. Vilken jiggteknik som fungerar bäst brukar variera efter gösens huggvillighet.


När man sen väljer att jigga med lite längre drag är det viktigaste att linan hela. Fiskar man en dag ska man även alltid gå tillbaka och fiska om ställen .

Kommentarer

Populära inlägg